Рим

Рим е столицата на Италия и един от най-големите градове в Европа. Историята на града датира отпреди повече от 2 800 години, като в миналото е била столица на могъщата Римска империя. Наричан е още “Вечният град”, “Превъзходен град” и “Градът на Седемте хълма”.

Легендата гласи, че градът е основан от братята близнаци Ромул и Рем, които били отгледани от вълцича в областта Лациум. Ромул бил и първият цар на Рим. След това по време на Римската империя, градът се превръща в най-могъщата и най-дългo просъществувала столица по онова време.

Днес градът е съчетание между наследството оставено от древните римляни и творенията на съвременните граждани на италианската столица. Това превръща Рим в предпочитана дестинация за туристите от цял свят. Колизеумът, римският пантеон, площад Навона, Императорските форуми, Фонтан ди Треви са само част от множеството забележителсности, които трябва да бъдат посетени при посещението на града.

В Рим се намира и още една световно известна забележителсност. Това е суверенната държава-джудже Ватикан. Разположена е на един от западните хълмове на италианската столица и е седалище на главата на римокатолическата църква - папата.

>> Самолетни билети до Рим

>> Екскурзии до Рим

>> Рим забележителности

>> Италия - самолетни билети